Arkadaşlar bu tatl endonezyaya özgübir tatlıdır ben bu tarifi tvde görmüştüm silerlede paylaşim
demiştim!
--------------------
Muz Kızartması
------------------------------------
Muz Kızartması
Kızartma sosunun malzemesi: 8 kaşık un, 1 fincan soda. 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı şeker, 1 çay bardağı süt, 4 muz.
Vanilya sosunun malzemesi: 1 çay bardağı süt, 3 tatlı ka-1 sığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı nişasta ve toz vanilya.
Vanilya sosun yapılışı: Bütün malzeme soğuk olarak karıştırılıp, kısık ateşte sürekli kanştırılarak yanmadan pişirilir.
Muzun kızartılması: Kızartma sosu malzemelerinin hepsi bir kapta kanşünlır. Muzlar bu karışıma bulanıp kızgın yağda kızartılır. Vanilya sos ile servis yapılır.